Actualitate

Propaganda rusă a pus tunurile pe Moldova. Soloviov minte că „Fulger” a fost trimis în Găgăuzia pentru a înăbuși protestele antiguvernamentale 

Vladimir Soloviov a scris că autoritățile de la Chișinău au introdus brigada cu destinație specială ”Fulger” în regiunea autonomă Găgăuzia ”pentru a înăbuși protestele antiguvernamentale”.

Asta deși Poliția R. Moldova a concretizat că este vorba despre exerciții tactice organizate regulat.

Dar, după cum scrie presa locală, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne nu a raportat că ar fi planificate exerciții Fulger în Găgăuzia. Prin urmare, presa a tras un semnal de alarmă: ei spun că este vorba despre protestele antiguvernamentale care au loc în regiune de câteva săptămâni” a scris Soloviov, citând un canal de Telegram din Găgăuzia care susține agresiunea rusă în Ucraina și se roagă ca trupele invadatorilor să ajungă cât mai repede la granițele R. Moldova.

El mai citează surse ”de încredere”, precum Pridnestrovie online, publicație din Transnistria ocupată de soldații ruși, dar și Gagauznews, care a fost blocată de SIS după izbucnirea invaziei din Ucraina pentru că răspândea informații ce incită la ură și război.

”Conducerea se teme că situația va scăpa de sub control, așa că a luat decizia să introducă trupele speciale în regiune” scrie Pridnestrovie online.

”Mulți locuitori ai Găgăuziei consideră că conducerea poliției minte în declarațiile sale, mai ales în contextul afirmațiilor recente ale Maiei Sandu” transmite Gagauznews.

În context, încă un presupus exponent al agenturii ruse, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Suhodolski.

”Situația în țară și în autonomie este încordată din cauza politicii economice eșuate a partidului de la conducere. Autoritățile vor să-și arăte puterea cu aceste exerciții?” a declarat Suhodolski, citat de același canal de Telegram la care se referă Soloviov.

În contextul manipulărilor distribuite, Poliția R. Moldova a ținut să vină cu o precizare despre prezența brigadei ”Fulger” la Comrat.

Cu referire la informațiile care circulă în mediul online, despre aplicațiile efectuate de Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP la Comrat, precizăm că este vorba despre niște exerciții tactice care au fost organizate tot timpul, pentru a verifica capacitatea de reacționare și intervenție a angajaților. Așa tip de exerciții vor avea loc pe întreg teritoriul țării. Rugăm cetățenii să se informeze din surse sigure și să-și păstreze calmul, fiind vorba despre antrenamente ale subdiviziunii noastre cu statut special, care au loc în permanență” scrie poliția pe canalul său de Telegram.

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *