Politică

Propagandă și manipulare pro-PAS. Pentru Putin e mai avantajos să „dea jos” guvernarea Gavrilița, decât o intervenție militară

Exasperați de rezultatele proaste ale Guvernării, propaganda pro-PAS a găsit un nou argument de ce regimul Gavrilița-Sandu nu trebuie atins – vin rușii! Conform teoriilor unor analiști care simpatizează cu PAS, pentru Putin ar fi mai avantajos să dea jos Guvernul Gavrilița decât să intervină militar.

Experții nu au mers până la căpăt și nu ne-au povestit cum ar putea fi dat jos Guvernul controlat de Maia Sandu, dacă Parlamentul este sub controlul total al PAS… Chiar crede cineva că are Dodon&Șor puterea să organizeze răscoale în Moldova, după ce au pierdut lamentabil toate alegerile anterioare?

„Rusia poate desfășura multiple acțiuni de destabilizare politică și economică în Moldova, fără a-și extinde neapărat „operațiunea de denazificare” dincolo de hotarele Ucrainei. Să dai jos o guvernare „anti-rusă” de la Chișinău și să instalezi un regim prietenos Moscovei, profitând de revolta unei populații exasperate de sărăcie și frig, e mai avantajos din toate punctele de vedere pentru Putin decât o intervenție militară. Ar căpăta astfel argumente de consum intern, patriotic, și ar face trimitere la „decizia suverană a poporului moldovenesc”, care refuză „românizarea” și „occidentalizarea””, spune Vitalie Ciobanu pentru Europa Liberă.

Amintim că Putin are deja trupe militiare pe teritoriul R. Moldova, pe lângă ele sub controlul Moscovei se afla și conducerea autonomiei găgăze dar și toată opoziția (de stânga).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *