Război

Propagandiștii ruși nu-și mai ascund frustrarea față de mobilizare și au deviat mult de la narațiunea Kremlinului că “totul este sub control” – ISW

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov și Liman în regiunea Donețk, combinată cu eșecul Kremlinului de a realiza o mobilizare parțială în mod eficient și corect, schimbă fundamental spațiul informațional rusesc. Bloggerii militari și propagandiștii de la Kremlin își exprimă din ce în ce mai des nemulțumirea față de cursul războiului, au declarat analiștii de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW).

După cum au remarcat experții, mass-media sponsorizată de Kremlin și bloggerii militari ruși atribuie înfrângerea de lângă Liman și din regiunea Harkov eșecului armatei ruse de a aproviziona și întări în mod adecvat trupele rusești din nordul Donbasului și se plâng de lipsa de transparență în ceea ce privește desfășurarea războiului.

“Unii invitați ai unor emisiuni de televiziune ale Kremlinului, puternic editate și difuzate la 1 octombrie, au criticat chiar decizia președintelui rus Vladimir Putin de a anexa patru regiuni ucrainene înainte de a-și securiza frontierele administrative sau chiar linia frontului, exprimând îndoieli cu privire la capacitatea Rusiei de a ocupa vreodată în totalitate aceste teritorii. Propagandiștii Kremlinului nu-și mai ascund dezamăgirea față de mobilizarea parțială, discutând adesea despre mobilizarea ilegală a unor bărbați și remarcând probleme precum alcoolismul în rândul forțelor nou mobilizate”, se arată în raport.

ISW a subliniat, de asemenea, că spațiul informațional rusesc a deviat semnificativ de la povestea preferată de Kremlin și de Ministerul rus al Apărării, conform căreia “totul este în general sub control”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *