Afaceri

Proprietarul Moldcell ar fi dat mită de circa 2,1 mld USD

În acelaşi timp, o anchetă realizată de compania americană Muddy Waters (specializată în cercetarea fraudelor în afaceri, fraudelor de contabilitate și probleme fundamentale) relevă că TeliaSonera a tăinuit mai multe informaţii comerciale şi a prezentat informaţii eronate.

„În timp ce TeliaSonera a demonstrat transparenţă furnizând date despre faptele comise în Uzbekistan, aceasta nu a făcut publice şi informaţiile privind alte operațiuni ale companiei în Eurasia și Nepal, care suferă de probleme similare, și pe scară largă. Se pare că TeliaSonera a plătit mită în Uzbekistan de peste 3,1 miliarde coroane sudeze (circa 380 milioane de dolari). Dar Uzbekistanul pare a fi doar vârful aisbergului”, se arată în raportul companiei americane specializate în due diligence.

„Estimările noastre, posibil conservatoare, arată că TeliaSonera ar fi putut achita mită pe parcursul activităţii sale în Eurasia și Nepal în valoare de peste 17 miliarde coroane suedeze (2,1 miliarde de dolari). în plus, TeliaSonera este potențial obligată să achite suplimentar 934,5 milioane de dolari unui partener problematic din Azerbaidjan”, precizează Muddy Waters, care trimis o scrisoare deschisă consiliului de administrație al TeliaSonera.

TeliaSonera a anunţat însă că „nu recunoaște concluziile” raportului Muddy Waters şi că a continuat să coopereze cu investigațiile ce sunt în desfăşurare în Suedia, Olanda și Statele Unite ale Americii.

Sursa: mold-street.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *