Eveniment

Propunere curajoasă: 9 mai, zi de DOLIU la Chișinău

Ziua de 9 mai, Ziua Victoriei împotriva fascismului, ar putea fi decretată zi de doliu în municipiul Chișinău, iar panglica Sfântului Gheorghe scoasă în afara legii. Propunerea a fost înaintată de șefa Direcției relații externe a primăriei, Gabriela Ciumac, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău.

Funcționarul a propus să fie convocată o ședință extraordinară a Consiliului municipal Chișinău pentru a se lua o decizie în acest sens. Acesta a venit și cu câteva exemple de peste hotare. „Primăriile Lvov și Ivano-Frankovsk au declarat ziua de 9 mai drept zi de doliu și au interzis utilizarea simbolurilor statelor inexistente sau a celor naziste și comuniste. Propun să facem și noi același lucru. Mai ales că noi avem trupe militare rusești care staționează ilegal la noi în țară. Letonia, Lituania și Estonia au interzis prin lege utilizarea simbolurilor sovietice și naziste”, a adăugat Gabriela Ciumac.

„Trebuie să recunosc, sunteți o curajoasă. Este o propunere la care nu m-am așteptat. Merită toată considerația și respectul. Problema trebuie gestionată. Să vedem dacă putem ajunge unde spuneți dvs.”, a spus, la rândul său, primarul Dorin Chirtoacă.

Timpul.md (V.B.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *