CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Prorușii instalați de Moscova în Lugansk și Herson îi cer lui Putin să oficializeze anexarea la Rusia

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Lugansk şi Herson au anunţat miercuri, 28 septembrie, că i-au cerut oficial lui Vladimir Putin alipirea la Rusia, după un ”referendum” privind anexarea condamnat pe scară largă de comunitatea internaţională, informează Reuters și Agerpres.

„Dragă Vladimir Vladimirovici (…) vă solicit să examinaţi chestiunea aderării Republicii Populare Lugansk la Rusia în calitate de subiect al Federaţiei Ruse”, a declarat separatistul prorus din Lugansk (est), Leonid Pasecinik.

„Suntem conştienţi de legătura istorică, culturală şi spirituală cu poporul multinaţional al Rusiei”, a adăugat el, care a evocat ”visul” locuitorilor din regiunea sa de a se alătura Rusiei.

Anterior, Pascinik anunţase că se va deplasa la Moscova, la fel ca liderul separtiștilor din regiunea Doneţk, Denis Puşilin, pentru a oficializa anexarea la Rusia, relatează sursa citată.

O scrisoare similară i-a fost trimisă lui Putin de către Vladimir Saldo, care conduce administraţia de ocupaţie din Herson (sud).

În scrisoare, Saldo apără procesul electoral ”absolut legal” în opinia sa şi invocă dreptul de autodeterminare al popoarelor, înscris în Carta Naţiunilor Unite.

Acesta indicase că i-a cerut preşedintelui rus să parafeze anexarea ”cât mai rapid posibil”.

Aceste declaraţii intervin a doua zi după încheierea unor voturi privind anexarea, organizate de Moscova în patru regiuni ucrainene ocupate de ruși (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie), ”referendumuri” calificate drept simulacre de către Occident.

Oficialităţile locale proruse au anunţat că în aceste consultări populare între 87% şi 99,2% dintre alegători s-au pronunţat pentru alipirea la Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *