Actualitate

PROSTEST care condamnă incompetența și ineficiența Biroului Național de Statistică

"Până în prezent, Biroul nu a reușit să asigure transparență procedurală cu privire la desfășurarea celei mai importante acțiuni statistice oficiale de înregistrare a populației. În acest sens, Platforma organizează o acțiune de protest, sub forma unui flash-mob, vineri, 7 martie, la ora 14:00, în fața Guvernului, sub autoritatea căruia funcționează Biroul Național de Statistică.

Solicitați în repetate rânduri să ofere informații referitoare la programul de organizare și desfășurare a recensământului populației, angajații Biroului Național de Statistică s-au eschivat de la furnizarea oricăror răspunsuri, ba chiar s-au arătat nedumeriți că societatea civilă este interesată de aceste aspecte. Totodată, funcționarii plătiți din banii contribuabililor nu cunosc data exactă a desfășurării recensământului", se arată în comunicat.

Platforma unionistă Acțiunea 2012 consideră că transparența unei instituții publice în organizarea unei proceduri care îi vizează pe toți cetățenii Republicii Moldova asigură predictibilitate, așadar și operativitate în prezentarea unor rezultate corecte. Pe această cale,

Platforma unionistă Acțiunea 2012 solicită Biroului Național de Statistică asumarea răspunderii cu privire la buna desfășurare a recensământului populației din Republica Moldova.

sursa: timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.