Bună Dimineața

Prostul exemplu ”Gaburici”

Faptul că părinții luptă din răsputeri cu odraslele lor, care nu prea au chef de carte, nu este nimic nou sub soare. Însă de când cu premierul acesta al nostru care, totuși nu putem nega faptul că ocupă o funcție importantă în stat, părinților le este tot mai greu să își convingă copiii că doar cartea îi poate ajuta să devină cineva în viață.

Astăzi, tot mai des aud replica ”de aur” a copiilor, ce spun tranșant: „pot să fiu premier și fără școală”. Povestea este aceeși și în cazul elevilor un pic mai mari, care deloc nu își fac griji acum când sunt prinși în febra examenelor de BAC: „Premierul cum a ajuns acolo sus, o să ajung și eu și fără să îmi pierd tinerețea prin sălile de curs. Totul se rezolvă. Avem exemplul viu”.

Și încearcă să le spui NU… nu ai cum. Exemplul viu există, în carne și oase, doar că acest exemplu nu face altceva decât să distrugă mințile rebele ale tinerilor noștri, care încă nu știu pe unde îi va purta viața.

Să sperăm că vacanța de vară le va potoli gândirea micilor viitori ”genii”? Am da dovadă de pură naivitate. Copiii aveau nevoie de o fereastră pe unde să evadeze de cicălelile părinților sau chiar a dascălilor, iar această fereastră a fost deschisă de ”curajosul” nostru premier, care le oferă copiilor noștri UN PROST EXEMPLU.

Poate premierul își dă demisia în această vară, iar copiii vor vedea cu proprii ochi, cum dacă nu ai carte ești un om pierdut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *