Politică

„Prostuţi” sau prostiţi?

Dacă mai credem în declaraţiile politicienilor autohtoni, atunci suntem cel puţin spus „prostuţi”. Aceasta reiese dintr-o declaraţie a preşedintelui Parlamentului Marian Lupu, făcută recent. Prostuţi nu, dar prostiţi – la sigur.

Vlad Filat: „În 2013 vom avea regim liberalizat de vize”

„Eu am spus mereu, oriunde am avut ocazia, că Republica Moldova este un stat european şi nimeni nu a reuşit să conteste acest lucru. Acum suntem în plin proces de negociere a Acordului de Asociere. Din cele 25 de capitole, 23 au fost închise timp de 10 runde de negocieri”. Premierul a mai spus că, în septembrie 2013, urmează ca Moldova să semneze Acordul de Liber Schimb, Aprofundat şi Comprehensiv şi să obţină regimul liberalizat de vize (anterior s-a vorbit despre sfârşitul anului curent drept termen pentru obţinerea regimului liberalizat de vize, n.r.). Vlad Filat a mai spus că a solicitat autorităţilor de la Tiraspol să delege reprezentanţi la negocierile cu UE privind crearea Zonei de Comerţ Liber.

Marian Lupu: „Regimul fără vize pentru RM, în perspectiva unui sau doi ani, este o naivitate foarte şi foarte mare”

„Dacă e să nu fim prostuţi, regimul fără vize pentru RM, în perspectiva unui sau doi ani, este o naivitate foarte şi foarte mare. Poate cineva încearcă să hrănească societatea cu asemenea iluzii ca să fie distrasă atenţia de la priorităţile adevărate. Însă, dacă este aşa, această tactică este foarte periculoasă”, a declarat Marian Lupu presei, sâmbătă. „Ceea ce este posibil pe termen scurt e o facilitare a procedurilor pentru regimul de vize, însă nicidecum regim fără vize”, a mai adăugat Lupu.

Menţionăm că, anterior, ministrul Afacerilor Externe Iurie Leancă a declarat că regimul liberalizat de vize va deveni realitate până la sfârşitul anului 2012, în caz contrar, el îşi va da demisia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *