Externe

Protest de amploare al opoziției poloneze continuă la Varșovia (Video)

Marșul de ieri, organizat de partidul polonez de opoziție Platforma Civică în semn de protest împotriva actualului guvern, a început duminică la prânz în Varșovia.

Protestul comemorează aniversarea primelor alegeri parțial libere din Polonia, în 1989, care au dus la căderea comunismului și la schimbări politice. Potrivit declarației Platformei Civice, evenimentul este un protest “împotriva prețurilor mari, a furturilor și minciunilor și pentru alegeri libere”.

În afară de Platforma Civică, la marș vor participa reprezentanți și susținători ai altor partide de opoziție, precum Lewica, Partidul Popular Polonez și Polonia 2050 al lui Szymon Golowna. Printre participanții la eveniment se numără și fostul președinte polonez Lech Wałęsa.

Mitingul de duminică este una dintre cele mai elocvente încercări ale opoziției poloneze de a-și aduna susținătorii în contextul în care în toamnă vor avea loc alegeri parlamentare. Sondajele de opinie recente arată că Lege și Justiție este mai popular decât orice alt partid, dar nu va putea obține suficiente voturi pentru a guverna singur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ironia este ca la aniversarea primelor alegeri libere care au scapat tara de comunism au organizat un meeting fortele din Polonia care vor sa intoarca tara inapoi in comunism. Un comunism mai poleit, dar tot un regim totalitare voalat asa cum se incearca sa fie introduse in tarile UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *