InternaționalRăzboi

Protest împotriva înarmării Israelului

Zeci de protestatari, cu o pancartă pe care scria “opriți înarmarea Israelului” și fluturând steaguri palestiniene, au blocat vineri intrările unei fabrici BAE Systems din sud-estul Angliei, relatează Reuters.

BAE a declarat că nu exportă direct niciun echipament în Israel, dar grupul este furnizor de nivel 1 al avioanelor de luptă F-35 fabricate în SUA și pilotate de Israel, notează Reuters.

“Suntem îngroziți de situația din Israel și Gaza și de impactul devastator pe care îl are asupra civililor din regiune și sperăm că se poate rezolva cât mai curând posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al BAE. “Respectăm dreptul tuturor de a protesta pașnic. Ne desfășurăm activitatea în conformitate cu cele mai stricte reglementări și respectăm pe deplin toate controalele aplicabile privind exporturile de apărare, care fac obiectul unei evaluări continue.”

Protestul vine după ce sindicatele din Belgia și Spania au refuzat să manipuleze transporturi de material militar în ultimele săptămâni, invocând conflictul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Vina aparține guvernanților britanici ,au umplut Anglia cu musulmani ! Nu au ce căuta musulmani în lumea civilizată !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *