Actualitate

Protest la Ambasada Rusiei: „Vrem relații bune, dar fără trupe militare pe teritoriul nostru”

Secretarul mișcării Noua Dreaptă, Alexandru Burcă, a vorbit despre semnificația zile de 28 iunie.

„Astăzi este o zi neagră în istoria neamului. Anul acesta se fac 78 de ani de când a început drama națională a acestui teritoriu. Atunci s-a început distrugerea românismului din Basarabia. Am ales să protestăm aici la Chișinău, dar și la București se protestează. În timp ce noi vom avea acest mic protest, am vrea să chemăm un oficial rus să discute cu noi. Ar fi de bun simț să iasă cineva și să discute cu noi. Niciodată, de când protestăm în fața Ambasadei Federației Ruse, nimeni nu a îndrăznit să discute cu noi, fiindcă doar discuția este un pas spre rezolvarea unui conflict”, a precizat el.

Prin urmare, președintele organizației Noua Dreaptă Chișinău, Pavel Vintilă, a comunicat detalii despre scopul manifestației.

„Astăzi comemorăm 78 ani de la ocuparea Basarabiei și Bucovinei de nord. O zi de doliu în care culegem roadele comunismului. O zi în care mereu ne trage spre Ambasada Rusiei. Rusia de astăzi, care se declară o țară democratică, încă se ocupă de ocupații. Vrem retragerea trupelor ruse din Transnistria”, a declarat el.

În același timp, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a vorbit despre „jocurile duble” ale Federației Ruse.

„Aici ar fi trebuit să fie toate forțele naționale. Federația Rusă joacă dublu, în loc să fie un partener. Această dată simbolizează foarte bine colaborarea noastră tristă cu Federația Rusă. Zilnic, existența acestui stat înseamnă să acceptăm ocupația Basarabiei. Să fie clar, vrem să avem relații bune cu Rusia, dar numai nu militare și nu pe pământurile noastre. Să nu aibă armată la noi”, a declarat Bilețchi.

Sursa: curentul.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *