ActualitatePolitică

Protest la Franzeluța! Angajații acuză guvernarea. „Vrem să muncim acasă. Atac rider legiferat”

Protest la Franzeluța! Colectivul Combinatului de panificație S.A. „Franzeluța” cu peste 2 mii de oameni sunt gată să iasă la o grevă din cauza că Agenția Proprietății Publice (APP) deja jumătate de an încearcă forțat să-l schimbe administratorul entității, directorul interimar, Matcov Victor, susține președintele Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, după ce în această dimineață, 28 iunie, pe fațada clădirii a fost afișată o placardă cu mesajul: „Colectivul este capitalul întreprinderii. Avem dreptul la vot. Vrem să muncim acasă. Noi suntem acționari. Atac raider legiferat”, zi când a fost convocată adunarea generală a acționarilor combinatului, potrivit Realitatea.md

Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a declarat pentru deschide.md că, pe ordinea de zi a ședinței adunării generale a acționarilor de la „Franzeluța” sunt incluse mai multe subiecte, printre care prezentarea, de către Comisia de cenzori, a raportului anual. De asemenea, acționarii ar urma să aleagă o nouă componență a Consiliului de administrare. Ulterior, va fi aprobată procedura de angajare a directorului combinatului. Mai exact, este vorba de aprobarea unui regulament privind organizarea concursului de selectare.

Însă, Eugeniu Cozonac a negat că la ședința de astăzi a Adunării Generale ar urma să fie aprobată și demisia directorului interimar al combinatului, Victor Matcov.

Vă amintim că, scandalul legat de „Franzeluța” a început încă în luna aprilie curent, după ce APP a încercat într-un mod abuziv să-l demită pe directorul interimar al combinatului, Victor Matcov, după ce tot APP l-au numit în funcție.

La 21 aprilie, angajații celui mai mare combinat de panificație din Moldova, „Franzeluța”, au protestat și au oprit temporar procesul de producție. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de intenția Guvernului de a-l schimba pe actualul director interimar al combinatului. Potrivit angajaților combinatului, reprezentanții APP l-ar presa pe șeful interimar al întreprinderii să demisioneze din „motive de sănătate”, deși aceste intenții nu corespund realității.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Acest A. Slusari deja rezultă că a rezolvat toate problemele PPDA, a ”Forței fermierilor” și multe altele la care el e mare priceput, și de acum s-a apucat să rezolve și probemele SA ”Franzeluța”. SE pricepe omul la toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *