Externe

Protest record reunește oamenii la Madrid împotriva amnistiei pentru separatiștii din Catalonia

Aproximativ 170.000 de persoane au mărșăluit ieri prin centrul Madridului, în cel mai mare protest împotriva unei legi de amnistie pentru personalitățile catalane implicate în referendumul separatist din 2017, pe care socialiștii spanioli au acceptat să formeze un guvern.

Protestatarii care purtau pancarte pe care scria “Sanchez este un trădător” și “Nu vindeți Spania” s-au opus legii de amnistie a separatiștilor catalani, despre care consideră că amenință statul de drept și principiul separării puterilor.

Printre cei 170.000 de protestatari s-au numărat Alberto Nunez Feijoo, liderul Partidului Popular al Spaniei, formațiune conservatoare de opoziție, și Santiago Abascal, președintele partidului de extremă dreapta Vox.

La începutul acestei săptămâni, liderul Partidului Socialist al Muncitorilor, Pedro Sanchez, a primit un mandat din partea parlamentului pentru a numi un guvern susținut de partidele naționaliste catalane și basce, în schimbul aprobării unei legi de amnistie.

Potrivit presei locale, amnistia va afecta peste 300 de susținători ai independenței catalane și 73 de polițiști care au fost acuzați de abuz de putere.

Din cauza controversatei propuneri de amnistie, sute de mii de spanioli au protestat în ultimele două săptămâni, iar extrema dreaptă a contestat inițiativa la Curtea Supremă. Tensiunile din societatea spaniolă continuă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *