Moldova

Protestatarii lui Dodon și Usatîi au cerut demisia șefilor SIS și CNA

„Noi continuăm astăzi protestul nostru paşnic. Serviciul de Informaţii şi Securitate este o instituţie a statului şi este obligat să protejeze interesele statului, interesele poporului. Însă, din câte vedem, de facto, astăzi are loc contrariul, organele de drept protejează infracţiunile, acoperă actele de corupţie la nivel înalt, protejează jaful resurselor financiare. Obligaţiunea directă a SIS este curmarea unor astfel de crime, iar astăzi, această instituţie este incapabilă să-şi exercite obligaţiunile directe! Ceea ce înseamnă că actuala conducere a SIS trebuie să plece!”, a declarat în cadrul mitingului din faţa SIS, vicepreşedintele Partidului Nostru, Ilian Caşu.

Deputaţii din partea opoziţiei au transmis directorului SIS o cerere de demisie, scrisă deja, care trebuie doar semnată. După aceasta, manifestanţii au plecat în marş spre edificiul Centrului Naţional Anticorupţie.
 
„În cadrul showurilor televizate, ei ne povestesc despre modul în care au arestat ba un medic, ba un pedagog, ba un inspector de sector, care a luat mită 100 de lei. O altă componentă a activităţii lor constă în faptul că sunt mereu gata să intenteze dosare penale pe criterii politice. Dar, noi nu vedem nici un dosar penal, nicio sancţionare a celor care fură de la stat milioane şi miliarde de dolari. Ei sunt echipaţi după standarde europene, se cheltuiesc bani enormi, dar rezultate pentru societate a aşa-zisei „activităţi” nu sunt. Ei trebuie să-i urmărească pe oligarhii care îi corup pe funcţionari şi nu opoziţia! Demisie!”, a cerut în fațat sediului CNA, Ilian Cașu. 

Liderii protestatarilor au anunţat că la 15 octombrie, atunci când va avea loc prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă a Parlamentului, este planificată o acţiune de protest în masă în faţa organului legislativ.

Timpul.md (I.M.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *