Ultima oră

Proteste la Cairo. Sediul Frăţiei Musulmane a fost incendiat

Mii de egipteni îi reproşează preşedintelui Mursi că nu a făcut nimic ca să pună în practică principiile primăverii arabe. În provincie s-au declanşat primele incidente. La Alexandria poliţia a utilizat gaze lacrimogene, iar sediul Fraţiei Musulmane a fost incendiat.
Unii manifestanţi au rămas peste noapte în piaţă. Preşedintele Mursi le-a cerut aseară egiptenilor să sărbătorească în calm şi linişte cei doi ani de la declanşarea revoluţiei.

Opoziţia a chemat însă la proteste de amploare faţă de politica preşedintelui şi a grupării Fraţia Musulmană care îl susţine.

"Am fost să votăm dar am făcut o greşeală. Revoluţia noastră nu a însemnat distrugere. Vom reîncepe revoluţia pentru a aduce fericirea generaţiilor viitoare", spune unul din protestatari.

Preşedintele Mursi nu este constestat numai în stradă. Opoziţia parlamentară îi reproşează că a adoptat acelaşi stil autoritar ca Hosni Mubarak, în special în cazul impunerii noii Constituţii.

Mai mult, după şase luni de la obţinerea puterii, preşedintele este considerat răspunzător pentru agravarea crizei economice. Joi seara au avut loc incidente între simpatizanţii opoziţiei şi poliţie.

Cinci ofiţeri au fost răniţi. Forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene.

Sursa: tvrnews.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *