Actualitate

Proteste violente la București: Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții

Protestul anunțat pe Facebook "Uniţi Salvăm" (unde s-au organizat şi protestele anti-Roşia Montană), a început la ora 16.00, în Piaţă Universităţii. În jurul orei 18.00, manifestanţii au vrut să plece spre Guvern, pe bd. Magheru, dar jandarmii i-au împiedicat şi au avut loc ciocniri.

Ora 21.00 patru persoane au fost reţinute şi duse la secţie în urmă protestului din Piaţă Victoriei, a informat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache. El a spus că intervenţia jandarmilor a avut loc deoarece grupurile de persoane "s-au manifestat violent", au bruscat forţele de ordine şi au aruncat cu materiale pirotehnice şi cu pietre asupra acestora.

"A fost necesară intervenţia noastră şi folosirea materialelor din dotare, substanţe iritant lacrimogene, pentru a stopa intenţia lor de blocare a circulaţiei în centrul Capitalei. Au fost momente când circulaţia a fost blocată şi s-au forţat cordoanele de jandarmi care au încercat să stopeze acest lucru de-a lungul traseului protestatarilor. Persoanele care se află în Piaţă Victoria au dorit blocarea circulaţiei în faţă Guvernului şi au blocat-o la un moment dat, spre Kiseleff, dar acum se circulă normal", a mai spus Enache.

Ora 20.30 Liderii manifestanţilor au susţinut la megafoane că unii dintre protestatari au fost duşi la Secţia 2 de Poliţie, unde ar fi fost bătuţi. Ei au îndemnat mulţimea să meargă la respectivă secţie, aflată în apropierea Guvernului. În faţă muzeului Antipa, protestatarii încearcă să spargă cordonul de jandarmi.

Ora 19.46 Unii protestatari au aprins torţe şi au aruncat cu ele în jandarmi. Au loc iar îmbrânceli. Se strigă "Fără provocatori!".

Ora 18.45 Ciocniri violente. Protestatarii au spart cordonul de jandarmi, după îmbrânceli repetate, în care s-au călcat în picioare chiar, şi au pornit pe Calea Victoriei înspre Guvern.

Ora 18.17 Ciocniri violente la intersecţia cu Calea Victoriei, mulţimea e blocată.

Evenimentul intitulat "Protest împotriva puşlamalelor din Parlament" a fost programat pentru duminică, în Piaţă Universităţii, de la ora 16.00.

sursa: agerpres.ro, hotnews.ro, rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *