Actualitate

Protestele au sărăcit RTEC cu un milion de lei. Angajații nu își vor primi la timp salariile

Regia Transport Electric Chişinău înregistrează pierderi din cauza redirecţionării mai multor rute de troleibuz, ca urmare a acţiunilor de  protest, desfăşurate în ultima perioadă în capitală. Anunţul a fost făcut de către şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

Gheorghe Morgoci a declarat că redirecţionarea unor rute de troleibuz, din cauza protestelor din capitală, a generat pierderi de circa 20 % din venituri.
Astfel, în luna ianuarie curent, veniturile întreprinderii au constituit cu un milion de lei mai puţin, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Şeful RTEC a mai precizat că, din cauza scăderii veniturilor, vor fi restanţe la achitarea salariilor angajaţilor, precum şi la alte plăţi.

Cel mai recent protest de amploare a avut loc duminică, 24 ianuarie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, manifestanţii au mărşăluit pe bulevardul
Ştefan cel Mare, iar apoi pe Calea Ieşilor. Protestatarii s-au deplasat în marş până la intrarea în capitală dinspre Şoseaua Balcani, unde au blocat circulaţia. În aceste condiţii, multe rute de troleibuz au fost redirecţionate şi şi-au schimbat traseul.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *