Internațional

Protestele din București fac înconjurul lumii: Românii nu își mai suportă președintele?

Un număr de 20 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, până sâmbătă seară la ora 23,00, la manifestaţia care s-a desfăşurat în zona Pieţei Universităţii.

’16 persoane au primit asistenţă medicală de la Ambulanţă şi patru de la SMURD’, a declarat, pentru Agerpres, dr. Alis Grasu, managerul ambulanţei.

Ea a menţionat că patru persoane au fost intoxicate cu gaze lacrimogene.

Cinci jandarmi au necesitat îngrijiri medicale, dintre care trei au ajuns la spital.

De asemenea, 29 de persoane au fost scoase din zona manifestaţiei de la Piaţa Universităţii, după cum a precizat, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea.

Reuters scrie că nemulţumirea faţă de reforma sistemului sanitar s-a transformat într-un protest de amploare faţă de măsurile de austeritate ale guvernului român. "Opriţi hoţia", "Ne-aţi minţit şi ne-aţi furat" sunt doar câteva dintre scandările care s-au auzit în această seară la Bucureşti.

Portalul de ştiri Focus News din Bulgaria relatează, citând agenţia France Presse, despre incidente violente care au avut loc în capitală. Protestul a degenerat în confruntări cu forţele de ordine în momentul în care manifestanţii au blocat traficul în centrul oraşului, notează Focus News.

Portalul elveţian Romandie scrie că românii au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi pentru a se plânge de nivelul scăzut de trai. Totodată jurnaliştii remarcă faptul că mobilizarea la protest s-a făcut în special prin reţelele de socializare într-o mişcare de solidaritate cu fostul subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. 

[View the story “Românii protestează” on Storify] Sursa: Realitatea.net/Puterea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *