ActualitateExterne

protestele din marile universități au luat o amploare nebănuită/ VIDEO

Protestele pro-palestiniene au continuat vineri seara în marile universități din SUA, scrie CNN. Sute de persoane au fost arestate în această săptămână după ce mai multe școli au chemat poliția în urma protestelor. Administratorii universităților se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea legislatorilor pentru a ține în frâu protestele, informează News.ro.

La Columbia, epicentrul demonstrațiilor, senatul școlii a adoptat vineri o rezoluție pentru a investiga modul în care conducerea universității a gestionat protestele.

De asemenea, poliția de la Arizona State University a arestat vineri trei persoane suspectate de încălcarea proprietății „în legătură cu instalarea unei tabere neautorizate”, a declarat un purtător de cuvânt al universității.

Este nebunie în toate universitățile din SUA

Într-un campus din Denver, aproximativ 40 dintre cele 100 de persoane care au instalat o tabără pro-palestiniană au fost arestate vineri. La Universitatea Emory, cadrele didactice s-au adunat în campus pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la arestările care au avut loc joi.

De asemenea, Universitatea George Washington a anunțat vineri că orice student care rămâne în curtea universității poate fi suspendat temporar. La Universitatea de Stat din Ohio, în total, 36 de demonstranți au fost arestați joi seară după ce au refuzat ordinele de dispersie, potrivit unui raport preliminar al universității.

La Universitatea Carolina de Nord, peste 75 de studenți s-au adunat vineri pentru a instala o tabără la școală, cerând ca universitatea să renunțe la corporațiile care investesc în Israel și în operațiunile sale militare.

Proteste au loc și în alte univcerstăți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Alora care demonstreaza pentru palestinieni , le recomand o plimbare de o saptamana in teritoriul palestinian.
    Singurul lucru care se invata acolo este ura.
    Palestina ar trebui administrata de ONU cateva decenii,astfel incat nici evreii sa nu se mai teama de teroristii palestinieni, nici palestinienii sa nu se mai teama de evrei.Astfel s-ar elimina si influenta nefasta a Iranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *