Actualitate

Provocări! Moscova îndeamnă separatiștii de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri pentru a „proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior

Moscova îndeamnă autoritățile separatiste de la Tiraspol să întreprindă de urgență măsuri suplimentare pentru a „proteja teritoriul și populația regiunii” de pericolele din exterior, în contextul situației complicate din regiune.

Astfel, o recomandare în acest sens, care include acțiuni și termene concrete, elaborate de deputații ruși Alexandr Rakitin și Vladimir Djabarov, a fost prezentată deja administrației regiunii secesioniste, și a fost elaborată după lucrările mesei rotunde „Participarea Federației Ruse la operațiunea de menținere a păcii în Transnistria. 30 de ani de pace și stabilitate în regiune”, care a avut loc la Moscova la finele lunii iulie.

Autorii rezoluției solicită Ministerului rus de Externe „să elaboreze un set de măsuri împotriva Republicii Moldova în cazul unor acțiuni neprietenoase împotriva contingentului rus de menținere a păcii” din regiune, „să consolideze activitatea de informare” și „să continue îmbunătățirea serviciilor consulare pentru cetățenii ruși care locuiesc în rmn”, transmite Novostipmr.com.

În particular, Ministerului Apărării al Federației Ruse i se pune în sarcină să  „implementeze toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța forțelor ruse de menținere a păcii și a cetățenilor ruși” din stânga Nistrului.

Astfel, potrivit aceluiași document, Tiraspolul urmează să interacționeze cu Ministerul de Externe și cu Ministerul Apărării de la Moscova „în ceea ce privește îmbunătățirea cadrul de reglementare pentru asigurarea regională și consolidarea securității naționale a Federației Ruse”.

Vă amintim că la lucrările mesei rotunde din luna iulie în Consiliul Federației Ruse au participat separtistul Vadim Krasnoselski și așa numitul ministru de externe al regiunii separatiste, Vitali Ignatiev, învinuiți de autoritățile constituționale de la Chișinău că au făcut o serie de declarații calomnioase la adresa Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *