Actualitate

Provocatori la marșul unionist de la Cahul

Acţiunea Civică 2012, o organizaţie care reuneşte mai multe grupări care promovează ideea unirii Republicii Moldova cu România, a organizat, duminică, un miting la Cahul, la finalul căruia era anunţată incendierea unor simboluri comuniste. Circa 100 de persoane, cu simboluri ale Republicii Moldova au încercat să îi oprească, dar au fost opriţi de intervenţia în forţă a trupelor de ordine. Potrivit surselor locale, este vorba, în majoritate, de oameni plătiţi cu câte 50 de lei pentru a provoca dezordine. Ei au aruncat cu ouă şi roşii asupra celor circa 200 de manifestanţi paşnici al căror miting a fost autorizat de către autorităţi cu mult timp înainte.

Simbolurile comuniste au fost scoase în afara legii în Republica Moldova, ţară care a făcut parte din URSS, la şedinţa din 12 iulie a.c. Potrivit proiectului de lege iniţiat de Partidul Liberal, care a condamnat şi crimele acestui regim, secera şi ciocanu, steaua în cinci colţuri şi alte însemne ale acestei doctrine, sunt acum ilegale pe teritoriul ţării.

Acţiunea Civică 2012 mai are programat un miting, pe 5 august, în oraşul Bălţi, iar autorităţile acestei localităţi, unde populaţia rusofonă are o pondere mare, încearcă să împiedice desfăşurarea acestui eveniment. 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *