Moldova

PSD a umblat la listele de semnături pentru referendum

„Este clar că există un anumit număr de semnături care nu sunt valide în baza legislaţiei. La această etapă avem zeci de cazuri semnalate, iar în opinia noastră este suficient pentru a alarma CEC şi alte instituţii publice”, a declarat Sergiu Ostaf.

Directorul CReDO a menţionat că toate informaţiile au fost trimise la CEC în dimineaţa zilei de 31 iulie, iar cazurile de acest gen urmează să fie depistate periodic şi demonstrate în cadrul mai multor conferinţe de presă.

Totodată, Ostaf a cerut Comisiei Electorale Centrale accesul deplin la dosare, în limita confidenţialităţii, ca să fie posibilă comparaţia semnăturilor, iar în baza cazurilor enunţate la CEC să fie dat curs unor investigaţii pe baza acestora, apoi să fie trimise organelor responsabile.

În cadrul conferinţei de presă au fost aduse mai multe dovezi de fraudare în procesul de colectare a semnăturilor în format video, dar şi prin discuţia telefonică cu primarul satului Cârnăţeni, din raionul Căuşeni, Anatolie Coadă.
Primarul a confirmat faptul că mai multe persoane din localitate care figurează în lista respectivă, la momentul semnării nu erau pe teritoriul R. Moldova, aflându-se la muncă în Federaţia Rusă. Iar datele personale au fost indicate în listă prin falsificarea semnăturii.

Prezent la conferinţa de presă, reprezentantul grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, Sergiu Coropceanu, secretar general al Partidului Social Democrat, a contestat veridicitatea rezultatelor prezentate de CReDO.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *