Actualitate

PSRM îngrijorat de reținerea unor activiști civici la Tiraspol

Într-o adresare publică către administrația transnistreană, PSRM menționează că Oleg Horjan este cunoscut ca un adevărat patriot, manifestă respect față de trecutul istoric, este adept al identității moldovenești, integrării eurasiatice și relațiilor de prietenie cu Federația Rusă. Totodată, este și un oponent convins al unionismului și aderării la NATO.

„Partidul Socialiștilor condamnă cu vehemență manifestările de violență sub orice formă, în special față de colaboratorii organelor de drept. Suntem convinși că fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a-și exprima liber poziția politică și de a organiza proteste pașnice”, se spune în adresare. Formațiunea face apel de schimbare a măsurii preventive și de eliberare a persoanelor reținute.

Oleg Horjan, la 6 iunie, a fost lipsit de imunitate și reținut în izolatorul de detenție preventivă din Tiraspol. El este învinuit de organizarea, pe 2 iunie, a unui miting neautorizat „împotriva guvernării” (regimului separatist de la Tiraspol, n.r.). După protest, șapte persoane, printre care și fiul deputatului, au fost reținute. Aceștia au primit între 5 și 15 zile de arest pentru organizarea neautorizată a mitingului.

Pe 5 iunie, până la arest, într-o conferință de presă la Chișinău, Oleg Horjan declara că autoritățile din Transnistria s-au lansat în „curățarea” terenului politic, încălcând dreptul cetățenilor la libera exprimare.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *