Politică

PSRM, Partidul Comuniștilor și Partidul SOR trebuie interzise prin lege pentru înaltă trădare

Ce caută elementele astea de la Partidul Comuniștilor, PSRM și Partidul Sor (C. Starâș, R. Apostolova, P. Jardan), acum, pe timp de război, la Moscova?

Ce caută ei la Duma de Stat, acolo de unde zilnic sunt aruncate săgeți otrăvite către Republica Moldova, de unde suntem amenințați, de unde ni se strigă că pământul pe care ne-am născut și trăim este „al Rusiei”?

Ce caută aceste cozi de topor, pe timpul stării de alertă, la agresor?

Statul ăsta nu are legi?

Statul ăsta nu are instituții care să vegheze la respectarea legilor de către toți cetățenii, mai ales în perioada stării de alertă?

Orice legătură cu agresorul pe timp de război este înaltă trădare!

Pentru asemenea acțiuni, numiții de mai sus trebuie deferiți justiției, iar partidele, în numele cărora au mers la agresor, trebuie scoase în afara legii.

Aceleași măsuri urmează a fi aplicate, bineînțeles, și pe marginea acelorași acțiuni de susținere și încurajare a agresorului care au avut loc zilele trecute în enclava rusească de la Comrat.

Ștefan Secăreanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Așa ar trebui într-o țară normală, cu legi și cu instituții de aplicare/impunere a legii. Din păcate pentru trăitorii între Prut și Nistru, ei nu trăiesc într-o țară normală ci într-o caricatură a RSSM, unde contează în primul rând sî iasî banu la băieții deștepți șî sî nu supărăm pi ruși. Mulți, prea mulți cetățeni gândesc în termeni sovietici, nu știu cine sunt și ce vor și care e scopul existenței lor pe acele meleaguri.

  2. Interzicerea functionarii de fapt dizolvarea se face prin hotarare judecatoreasca, nu prin alta lege, deoarece exista probe ca au fost incalcate prevederi ale legii de functionare atat finantarea cat si obiective, etc.
    Daca dai o lege de interzicere poate fi interpretat ca neconstitutionala, etc

  3. Solutia eu nu o vad in interzicerea partidelor tradatoare. O democratie trebuie sa suporte si astfel de partide, precum vedem in alte tari. Interzicerea ar da apa pe moara celor care trambiteaza ca “uite unde ne-a dus conducerea!”. Solutia, unica de durata si cea mai buna, ar fi ca ALEGATORII acestor partide sa deschida ochii resp. mintea, sa priveasca in trecut si viitor si sa aleaga altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *