Actualitate

PSRM și PPDA despre validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, spune că nu exclude totalmente faptul că mandatul de primar al lui Andrei Năstase ar putea să nu fie validat, deși nu ar exista motiv pentru acest lucru. „În ultimele zece zile atâtea am descoperit în ceea ce se întâmplă pe piața imobiliară și eu nu exclud că aceste companii de construcții sunt în panică, și având în vedere legătura atât de strânsă cu Vladimir Plahotniuc, este posibilă o presiune”, spune vicepreședintele PPDA. Totodată, Alexandru Slusari spune că cu cât mai târziu va prelua mandatul Andrei Năstase, cu atât mai multe documente de demolare și construcție pot fi eliberate. În cazul în care mandatul noului primar nu va fi validat, va exista un răspuns foarte dur – proteste în masă.

De asemenea, Alexandru Slusari spune că s-ar putea întâmpla ca membrii Consiliului municipal Chișinău să iasă în vacanță înainte de a fi numiți viceprimarii și astfel Andrei Năstase ar putea fi nevoit să lucreze cu echipa veche.

Consilierul PSRM din CMC, Stanislav Vartanean, consideră că dacă mandatul noului primar nu va fi validat de instanța de judecată, acesta va fi un cadou foarte mare lui Andrei Năstase. „Dacă reprezentanții puterii își doresc ca Andrei Năstase să nu le lase deloc rating, atunci îi vor amâna mandatul și îi vor acorda posibilitatea să iasă la proteste și astfel să intre în campania electorală. În consecință, PDM va acumula maxim 5% în alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an”, a declarat Stanislav Vartanean.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase. Instanța a invocat faptul că nu au fost aduse toate materialele electorale legate de primul tur al alegerilor locale noi. De asemenea, instanța a solicitat opinia Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău dacă pot fi validate rezultatele în condițiile în care nu s-a pronunțat Curtea Supremă de Justiție vizavi de o contestație depusă de Partidul Socialiștilor.

În turul doi al alegerilor locale noi, desfășurat pe data de 3 iunie 2018, candidatul PPDA Andrei Năstase a câștigat în fața candidatului PSRM Ion Ceban.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *