CSI / Rusia

(PUBLICAȚIE AMERICANĂ) Cinci aeronave indiene s-au „pierdut” în Ucraina

Potrivit oficialului indian, în conformitate cu acordul semnat în 2009 de India cu Ukrspetsekport privind modernizarea şi repararea a 104 de avioane de transport An-32, un număr de 40 de aeronave trebuiau să fie modernizate pe teritoriul Ucrainei, iar restul de 64 – în India, la baza Kanpur a forţelor aeriene indiene. Valoarea totală a contractului este de 400 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Indiei a raportat că din cele 40 de aeronave reparate în Ucraina, în India s-au întors doar 35 de aparate, 5 avioane fiind dispărute fără urmă.

„Cele cinci aeronave sunt pierdute. Este dificil să le găsim – eforturile diplomatice nu au produs niciun rezultat”, – a spus oficialul indian.

Totodată, procesul de modernizare al aeronavelor cu specialişti ucraineni în Kanpur a fost suspendat anul trecut după ce inginerii s-au întors în Ucraina în legătură cu conflictul din Donbas.

Oficialii ucraineni au comentat însă că cele cinci aeronave de transport indiene se află încă în halele companiei Antonov de la Kiev, scrie LigaBusinessInform care îl citează pe directorul întreprinderi „Antonov”, Dmitri Kiva.

Totodată, Kiva nu îşi explică de ce partea indiana a ajuns la conluzia că cele cinci aparate au fost pierdute.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *