Externe

Puci eșuat: Diplomați turci au cerut azil în Germania

Potrivit acestor canale media, care citează surse guvernamentale, Turcia a cerut retragerea pașapoartelor diplomatice a opt diplomați turci aflați la post în Germania și suspectați că ar fi simpatizanți ai predicatorului Fethullah Gulen. Dintre aceștia, cel puțin trei — între care un atașat militar — au cerut ulterior azil politic.

Autoritățile turce au lansat o vastă epurare în armată și printre funcționarii publici după puciul ratat care a fost — potrivit lor — inspirat de acest predicator musulman, exilat în SUA, principal oponent al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Oficiul federal german pentru refugiați și migrație (BAMF) nu și-a pronunțat încă decizia cu privire la aceste cereri de azil, precizează Suddeutsche Zeitung, care vede în ele un nou test pentru relațiile germano-turce fragilizate în ultimele luni de numeroase dispute.

Ankara a interzis în special timp de mai multe luni vizitele responsabililor germani la o bază militară a Bundeswehr-ului pentru a denunțat o rezoluție a Camerei inferioare a parlamentului german care recunoaște genocidul armenilor de către Imperiul Otoman. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *