Culinar.md

Pui cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:
– 1 pui
– 1 kg ciuperci proaspete
– 50 ml ulei
– 50 gr unt cu usturoi
– 1 lingura parmezan ras
– sare, piper
– tarhon, provence
– patrunjel, marar proaspat

Mod de preparare:
Se portioneaza puiul, se spala si se pune intr-un bol. Se pregateste un sos cu putin ulei, sare, piper, tarhon si provence, apoi se toarna peste bucatile de pui, se acopera si se lasa aproximativ o ora la rece. Se curata ciupercile, li se scot coditele si se curata de pielita, se spala si apoi se lasa la uscat. Intr-o tava se toarca cativa stropi de ulei, se pun bucatile de pui marinate si langa se pun ciupercile (daca nu aveti loc in tava le puteti pune peste bucatile de carne). In palaria fiecarei ciuperci se pune putina sare si piper. Se stropeste totul cu inca putin ulei si se toarna in tava o ceasca de apa, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana cand se evapora lichidul din tava. Cand se aranjeaza in farfurie in fiecare ciuperca se pune un cubulet de unt cu gust de usturoi, se pune verdeata proaspata tocata si se presara parmezan…se serveste fierbinte…
Pofta buna!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *