Culinar.md
Pui cu ciuperci și ceapă la capac
Ingrediente:
– 12 cepe mici in saramura
– 60 grame costita
– 80 gr unt fara sare
– 1 pui taiat bucati
– 100 gr ciuperci proaspete
– 30 gr faina
– 600 ml supa de pui
– 1 legatura verdeturi combinate
– sare, piper
Mod de preparare:
Puneti ceapa intr-o tigaie mica impreuna cu fasiile de costita, acoperiti-le cu apa rece si lasati-le sa fiarba. Topiti pe aragaz 60 gr unt intr-o cratita termorezistenta adanca apoi adaugati bucatile de pui, pe rand, cu pielita in jos, si prajiti-le aproximativ 10 minute pana cand se rumenesc putin. Luati-le din tigaie si scurgeti grasimea in exces din cratita, pastrand doua linguri, apoi adaugati costita, ceapa si cipercile (taiate in sferturi sau intregi daca sunt mici), lasati cateva minute sa se rumeneasca apoi dati-le deoparte. Topiti untul ramas in cratita, adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn. Prajiti faina cateva minute pana cand devine aurie. Adaugati treptat supa de pui si amestecati constant pana se omogenizeaza si se infierbanta (nu fierbeti). Puneti din nou puiul in tigaie impreuna cu legatura de verdeturi, condimentati cu sare si piper si asezati deasupra costita, cepele si ciupercile. Lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute pana cand puiul este moale.
Puneti puiul pe platoul din care serviti, apoi luati costita si legumele, risipiti-le cu o spumiera peste pui. Daca este necesar reduceti consistenta sosului la cea a unui sirop. Condimentati sosul dupa gust si turnati-l peste pui. Presarati peste sos patrunjel tocat marunt.