Pui picant jamaican
Ingrediente:
– 2 buc ceapa verde
– 2 ardei iuti
– 1 buc ghimbir
– 15 crengute cimbrisor proaspat
– 1 lingurita piper negru
– 120 ml acetat balsamic
– 120 ml sos de soia
– 6 buc pulpe de pui
Mod de preparare:
Toate ingredientele, cu exceptia carnii de pui, se prelucreaza in robotul de bucatarie pana se obtine o pasta. Bucatile de pui se spala si se aseaza intr-un bol cu peretii scunzi, deasupra se toarna sosul, se acopera cu folie alimentara si se lasa cel putin 12 ore la marinat in frigider. Dupa ce s-au marinat pulpele se pun intr-o tava si se presara sosul ramas in bol peste bucatile de pui apoi se introduce tava in cuptor. Din cand in cand se presara sos peste bucatile de carne. Pe masura ce se va praji carnea sosul ingrosat va incepe sa se inegreasca in unele locuri.
Puiul picant jamaican se serveste alaturi de orez, ardei iuti si cepe verzi tocate pentru o combinatie perfecta de arome.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!