Pui Shanghai
Cu pui Shanghai se pot consuma mai multe sosuri de provenienţă asiatică. Să aveţi poftă… noi am avut 🙂
Ingrediente
– un piept de pui dezosat
– două linguri sos soia
– două ouă
– jumătate de lămâie
– două linguriţe de muştar
– 100 ml ulei (preferabil de măsline)
– amidon
– susan
– o leg. mărar verde
– sare, piper
Mod de preparare
Se spală pieptul de pui şi se taie felii punându-se câteva firicele de sare pe ele şi se lasă la rece 10 minute. Se bat ouăle bine şi se amestecă cu sosul de soia, cu muştarul şi cu mărarul tocat. Când sunt bine omogenizate, se pune sarea, piperul şi se stoarce lămâie amestecându-se continuu. După ce s-au amestecat bine, se toarnă amidonul şi o linguriţă de susan. Pasta obţinută trebuie să aibă consistenţa smântânii. Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se dau bucăţelele de pui prin amidon, apoi prin pasta de ouă şi înainte de a se pune în tigaie se dau prin susan. Se lasă la prăjit (puiul se prăjeşte la foc mic) pe ambele părţi până când primeşte o culoare aurie. Garnitura perfectă este orezul.
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!