Pulpe de curcan la cuptor
Ingrediente:
– două pulpe de curcan
– pătrunjel, mărar proaspăt
– cimbrișor proaspăt
– 50 ml ulei de măsline
– sare, piper
– legume asortate
Mod de preparare
Se spală pulpele de curcan și apoi se șterg cu un șervețel de bucătărie ca să rămână uscate. Se toacă pătrunjelul, mărarul și cimbrișorul proaspăt și se amestecă cu două linguri de ulei, apoi se adaugă sare și piper (după gustul fiecăruia). Se ung bine pulpele cu acest amestec de verdețuri și apoi se pun într-o tavă în restul de ulei. Se adaugă o cană de apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se introduc în cuptorul încins în prealabil. Se curăță cartofii, se spală, se taie în sferturi și se presară cu sare. După aproximativ 40 de minute, se scoate folia de pe tavă, se adaugă cartofii și încă o cană de apă și se introduce tava iarăși la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pulpele de curcan și legumele asortate se servesc alături de roșii sau castraveți murați.
Poftă bună!
Notă:
Carnea de curcan are cel mai mic conținut de calorii și grăsimi, fiind o sursă foarte sănătoasă de proteină. De exemplu, în 100 de grame de piept de pui se regăsesc 140 de calorii și 3,4 grame de grăsime, în timp ce aceeași cantitate de piept de curcan conține doar 110 calorii și numai 0,64 grame de grăsime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!