Actualitate

Punctul de trecere Cosăuți și-a sistat temporar activitatea

Călătorii pot opta pentru debarcaderul Soroca sau punctul de trecere auto Otaci, transmite IPN.

Poliția de Frontieră menţionează că din cauza blocării drumurilor de acces pe teritoriul Ucrainei, și-a întrerupt activitatea punctul de trecere (local) Troițcoe. În vecinătate se află punctele de trecere Săiți și Basarabeasca. Totodată, toate punctele de trecere situate atât de la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat activitatea acestora.

Administrația de Stat a Drumurilor anunță că circulația rutieră pe drumurile naționale se desfăşoară în condiții de iarnă. După necesitate, autocamioanele grele care nu sunt dotate în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare sunt stopate temporar de către INP pe o perioadă limitată cu scopul de a executa în siguranță lucrări de deszăpezire.

Solicitată de IPN ofițerul de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Alina Bunghez, a declarat că a fost permisă circulația transportului de mare tonaj pe porțiunile pe care au fost instituite restricții vineri.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, preponderent în partea de sud și centru a țării, au fost înregistrate peste 50 de intervenții ale salvatorilor și pompierilor, în deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Ofițerul de presă IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că drumuri blocate nu sunt şi nici localităţi deconectate de la energia electrică.

Persoanele aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile pot apela la serviciile de urgenţă 901, 902 și 903.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *