CSI / Rusia

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus amenință că va expulza ziariştii americani din Rusia dacă YouTube îi blochează conferinţele de presă

Joi, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a ameninţat că va expulza corespondenţi de americani dacă platforma video YouTube va bloca din nou briefingurile sale de presă, informează agenţiile Reuters şi EFE.

„(Youtube) a blocat încă o conferinţă de presă. Ce vom face noi? Pot spune că, dacă o vor face din nou, atunci un ziarist sau o mass-media din SUA pleacă acasă”, a spus Zaharova.

Aceasta a insistat că, dacă Youtube persistă cu această conduită, „vom anunţa un nume precis sau o mass-media precisă” ce va trebui să părăsească Rusia.

Maria Zaharova a mai adăugat că este posibil ca o astfel de măsură a Rusiei să nu se limiteze la presa americană, menţionând în acest sens poziţia „antirusească” a Poloniei.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a MAE rus anunţase că este în curs de elaborare un pachet de măsuri împotriva mass-media anglo-saxone, ca represalii faţă de restricţiile impuse împotriva mass-media ruse în Occident.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a adoptat săptămâna aceasta în primă lectură un proiect de lege care va permite Procuraturii să dispună încetarea activităţii în Rusia în cazul corespondenţilor de presă străini dacă estimează că ţara de origine a acestor discriminează presa rusă.

Una dintre primele măsuri luate de mai multe ţări occidentale după declanşarea agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei a fost interzicerea unor mass-media ruse precum Russia Today sau Sputnik, măsură considerată de Moscova o încălcare a libertăţii de exprimare.

După ce la începutul lunii martie Rusia a adoptat o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea a ceea ce autorităţile ruse consideră a fi informaţii false, mai multe mass-media străine şi-au întrerupt activitatea în Rusia, dar unele au reluat-o între timp.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *