CSI / RusiaRăzboi

Purtătorul de cuvânt al lui Putin susține că atacurile ruseşti de la Odesa nu afectează exporturile de cereale din Ucraina

Atacurile ruseşti asupra portului ucrainean Odesa nu reprezintă un obstacol pentru exporturile de cereale ucrainene şi pentru punerea în aplicare a acordului semnat sub egida ONU, a transmis luni Kremlinul, potrivit AFP cu referire la Agerpres.

Bombardamentele ”vizează doar infrastructura militară. Acest lucru nu este deloc legat de infrastructura folosită pentru punerea în aplicare a acordului privind exporturile de cereale”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

„De aceea, asta nu poate şi nu ar trebui să afecteze începutul procesului de încărcare”, a adăugat acesta în cadrul briefing-ului său telefonic zilnic cu presa.

Menționăm că ocupanții ruși a bombardat sâmbătă portul ucrainean Odesa, vital pentru comerţul cu cereale ucrainene.

Aceste lovituri au survenit la o zi după semnarea unui acord în care sunt implicate Rusia, Ucraina, Turcia şi ONU, pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina cu scopul de a reduce riscul unei crize alimentare mondiale care se întrevede din cauza invaziei ruse.

Vineri, acordul semnat la Istanbul, prevede în special instaurarea unor culoare securizate cu scopul de a permite circulaţia în Marea Neagră a navelor comerciale şi exportul a 20-25 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina.

Exportul de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Ucraina se făcea în proporţie de 90% pe mare şi în special prin Odesa, principalul port ucrainean la Marea Neagră, care concentra 60% din activitatea portuară a ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Exista nebunii care se iau ca și bolile contagioase. Nebunia Nebunului Putin i-a contaminat pe toți aservitii si bufonii săi. Și pe purtătorul de flegme l-a molipsit oremediabil. Nimic nu-l poate mulțumi pe Nebunul Puțin, de aceea aproape toți muscalii sunt nenorociti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *