CSI / RusiaInternațional

Putin a anulat vizele pentru cetățenii din Georgia și a ridicat interdicția de zboruri

Începând cu 15 mai, Rusia anulează regimul de vize pentru cetățenii georgieni – cu excepția celor care călătoresc în țară pentru a munci, relatează BBC.

Decretul a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin. Printr-un alt decret, acesta a ridicat interdicția asupra zborurilor aeriene către Georgia.

Regimul de vize

Regimul de vize între Georgia și Rusia a fost introdus încă din anul 2000, prin decizia guvernului rus, iar Georgia a introdus, de asemenea, un regim de vize pentru cetățenii ruși. După războiul din 2008, Georgia a anunțat întreruperea relațiilor diplomatice cu Rusia.

Textul decretului lui Putin nu răspunde la întrebarea de ce a decis Kremlinul să anuleze vizele pentru cetățenii georgieni.

De mai bine de un an, guvernul georgian este ținta criticilor interne și internaționale din cauza poziției sale față de Rusia, care a lansat un război împotriva Ucrainei în februarie anul trecut.

Georgia nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Moscovei, declarând că există pericolul deschiderii unui „al doilea front”. Numeroși cetățeni ruși forțați să își părăsească țara din cauza invaziei Ucrainei au fost refuzați să intre în țară de către polițiștii de frontieră georgieni.

Acum, Putin, care continuă războiul împotriva Ucrainei, a decretat că „începând cu 15 mai 2023, cetățenii Georgiei intră în Federația Rusă și ies din Federația Rusă fără a li se elibera vize pe baza unor documente de identitate valabile”. Excepție fac „cetățenii care intră în Federația Rusă pentru a desfășura activități de muncă sau pentru o perioadă mai mare de 90 de zile, inclusiv în scopul obținerii unei educații”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *