Externe

Putin a dat afară 18 ofițeri de rang înalt. Epurări în organele de forță ale Rusiei din cauza unui COMPLOT?

Printre cei căzuți în „dizgrație” se numără general-locotenentul Vladimir Rușailo, fostul ministru de Interne pe timpul lui Boris Elțin, care a coordonat primul război din Cecenia, iar ulterior a dus lupta împtotriva terorismului în Caucazul de Nord. Se presupune că în listă figurează și general-maiorul Vasilii Fedoruk, care a ocupat funcția de comandant-adjunct al grupului de armate participante în operațiunea împotriva terorismului, la fel, în Caucazul de Nord. Putin l-a concediat și pre locotenentul de poliție Vladimir Didenko, care ocupa funcția de șef al Direcției generale privind contracararea extremismului al Ministerului de Interne. 
 
Au rămas pe drumuri 11 șefi ai oficiilor regioanale ale Comitetului de Anchetă, inclusiv general-maiorul Andrei Strujakov, care a lucrat în calitate de șef-adjunct al Comitetului de Anchetă în Districtul Federal de Sud, al cărui centru este orașu Rostov-pe-Don, unde este dislocată Statul Major al forțelor armate rusești ce luptă în Ucraina. 
 
Nu se cunoaște motivul concedierii în masă a ofițerilor ruși. Amintim că șeful serviciului de securitate ucrainean Valentin Nalivaicenko a declarat că în timpul investigației prăbușirii avionului malaezian Boeing au fost stabilite fapte ce demonstrează că, de fapt, Rusia planifica doborârea unui avion al companiei „Aeroflot” ca să acuze Ucraina de această catastrofă și să justifice invazia militară. 
  
Timpul.md
 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *