CSI / Rusia

Putin a ordonat desfăşurarea unor exerciţii militare în Kaliningrad

Exerciţiile, care au mobilizat circa 9.000 de soldaţi şi peste 55 de nave, au fost efectuate cu scopul de a testa pregătirea trupelor din Kaliningrad, o enclavă frontalieră cu statele membre NATO Lituania şi Polonia. Simulările au avut loc între 5 şi 10 decembrie.

‘Exerciţiul a mobilizat unităţi echipate cu rachete, unităţi de artilerie, de infanterie mecanizată, trupe aeriene, puşcaşi marini, unităţi de recunoaştere, comunicaţii, logistică, dar şi aeronave de luptă şi de transport militar, elicoptere şi vase ale Flotei Baltice’, potrivit Itar Tass, care a citat Statul Major al Forţelor Armate.

Rusia a realizat numeroase astfel de exerciţii neanunţate pe fondul deteriorării constante a relaţiilor dintre Vest şi Moscova pe tema conflictului din estul Ucrainei, criticând ceea ce ea a perceput drept o consolidare a forţelor NATO la frontiera rusă. Kievul şi Occidentul susţin că aceste exerciţii efectuate în apropierea graniţei vestice a Rusiei au urmărit sporirea presiunii asupra Kievului şi afişarea sprijinului pentru separatiştii proruşi, care au preluat controlul în estul Ucrainei în aprilie.

Potrivit informaţiilor difuzate de Itar Tass, toate unităţile armatei ruse s-au întors la baze după încheierea exerciţiilor.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *