CSI / RusiaRăzboiUcraina

”Putin a pierdut controlul asupra războiului”, proclamă șeful Forțelor Armate britanice

Șeful Statului Major al Regatului Unit, Tony Radakin, a dat asigurări, în timpul unei întâlniri cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, că Vladimir Putin a pierdut controlul asupra războiului.

Radakin a vizitat Kievul împreună cu secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, pentru a reafirma angajamentul guvernului lui Rishi Sunak față de poporul ucrainean, conform Stiripesurse.

Șeful forțelor armate britanice a declarat că Ucraina a preluat conducerea la nivel strict militar. ”Recentele atacuri asupra flotei Mării Negre sunt un alt exemplu al modului în care Ucraina menține inițiativa. Putin a pierdut controlul asupra războiului pe care l-a început și, în consecință, Rusia este diminuată”, a spus el.

Dar el a avertizat și asupra eficienței apărărilor rusești, care, în opinia sa, sunt ”mai puternice decât se aștepta Occidentul”, a recunoscut șeful forțelor armate britanice la emisiunea de radio War on the Rocks (Războiul pe stânci – n.tr.), în care Radakin a spus că West trebuie să fie ”foarte atent să nu se grăbească să emită judecăți superficiale” despre contraofensivă.

Armata câștigă bătăliile, dar economia câștig războaiele

”Acesta este un război visceral. Ceea ce vedem este o Ucraină care se adaptează la apărările dure rusești, dar care are inițiativa și merge mai departe”, a spus el. Înaltul comandament militar al Marii Britanii a sugerat că războiul ar putea fi prelungit și a avertizat că capacitatea Ucrainei de a câștiga depinde de faptul că poate supraviețui Rusiei”. ”Armata este cea care câștigă bătăliile, dar economia și sustenabilitatea sunt cele care tind să câștige războaiele”.

De asemenea, Radakin i-a îndemnat pe politicienii occidentali să nu măsoare succesul contraofensivei exclusiv în termeni de câștiguri teritoriale.

Regatul Unit este a doua țară care a oferit cel mai mare ajutor militar Ucrainei de la începutul invaziei ruse de acum 19 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Regatul Unit este a doua tara care a oferit ajutor militar…. bla, bla, bla. Mai escrocilor, nu cumva UK este unul din garantii (semnatarul) independentei Ucrainei atunci cand s-a facut transferul armelor nucleare din posesia Kaivului in cea a Moscovei ? Si nu cumva UK, ca si garant, acum trebuie sa se execute de acea garantie de securitate data atunci ? Atunci inseamna ca UK are chiar OBLIGATIA de a garanta ceea ce a semnat ! Valabil si pt ceilalti semnatari ai tratatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *