CSI / Rusia

Putin a promulgat o lege prin care interzice cuvintele vulgare în mass-media

Nerespectarea interdicției va fi sancționată cu amenzi de 2.000-2.500 de ruble (40-50 de euro) în cazul persoanelor fizice, 4.000-4.500 de ruble (80-90 de euro) pentru cei care dețin o funcție publică și ajung la 40.000-50.000 de ruble (800-1.000 de euro) pentru persoanele juridice.

Conform actului normativ, experții în filologie sunt cei care vor decide de la caz la caz dacă termenii sau expresiile folosite au un caracter vulgar și trebuie sancționate.

Legea se aplică inclusiv în cazul spectacolelor culturale, artistice și de divertisment. Cât despre filmele care conțin cuvinte grosolane, actul normativ interzice acordarea autorizațiilor pentru difuzarea acestora în cinematografe.

Președintele rus a mai promulgat în urmă cu un an o lege împotriva folosirii cuvintelor vulgare în mass-media scrisă și audiovizuală.

Pentru folosirea unor astfel de termeni, agenției de știri Rosbalt i s-a retras anul trecut licența, dar unii consideră că este vorba de fapt despre o răzbunare politică pentru a reduce la tăcere această voce critică la adresa Kremlinului.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *