Actualitate

Putin a rămas ”fără aer” în timpul declarației furioase despre „actul terorist” de pe podul Kerci din Crimeea

Vladimir Putin a acuzat oficial, ieri, 9 octombrie, serviciile speciale ucrainene că au aruncat în aer podul din Crimeea. Rusia a numit exploziile de pe podul Kerci un act terorist, care se presupune că are ca scop distrugerea infrastructurii ruse.

Acest lucru a fost declarat de Vladimir Putin după o întâlnire cu șeful Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Liderul de la Kremlin a decis să dea o declarație la doar o zi jumate după explozia de pe pod.

Cu toate acestea, declarația sa a fost foarte diferită de declarațiile anterioare. Jurnalistul Andrei Țaplienko a atras atenția asupra faptului că președintele Federației Ruse a rămas literalmente fără suficient aer când a vorbit despre podul din Crimeea.

În plus, Putin nu a îndrăznit să rostească cuvântul război. El a numit starea de urgență un atac terorist, la care au participat nu numai serviciile speciale ucrainene, ci și cetățenii Federației Ruse plecați în străinătate.

Fostul parlamentar Borislav Bereza vede lipsa de încredere a lui Putin și tonul său neobișnuit ca o dovadă că Kremlinul a recunoscut inutilitatea serviciilor sale de securitate și nu a găsit încă un răspuns.

Explozia și incendiul de pe podul care leagă Crimeea anexată și Rusia continentală au avut loc în dimineața zilei de 8 octombrie. Autoritățile de ocupație ale peninsulei și-au schimbat de două ori declarațiile cu privire la versiunile stării de urgență, asigurând că situația este sub control. Cu toate acestea, cozile la benzinării și magazine au crescut imediat în Crimeea, iar populația a rămas fără numerar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *