CSI / Rusia

Putin a semnat retragerea ratificării tratatului de interzicere a testelor nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care retrage ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, documentul a fost publicat pe portalul de informații juridice.

La 18 octombrie, Duma de Stat a Rusiei a finalizat adoptarea proiectului de lege privind retragerea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, care va schimba poziția juridică a Moscovei cu privire la posibilitatea efectuării de teste nucleare.

La 25 octombrie, documentul a fost aprobat de Consiliul Federației Ruse.

La 5 octombrie, Putin a cerut parlamentului rus să retragă ratificarea acordului pentru a “oglindi” poziția Statelor Unite, care au semnat, dar nu au ratificat niciodată tratatul din 1996.

Rusia afirmă că nu va relua testele cu arme nucleare decât dacă Washingtonul va face acest lucru. Dar experții în controlul armamentului se tem că s-ar putea apropia de testarea a ceea ce Occidentul ar percepe ca o escaladare nucleară rusă pe fondul războiului din Ucraina.

De când a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei, Moscova a recurs ocazional la amenințări nucleare. Serviciile de informații și liderii occidentali consideră, în general, că un astfel de scenariu este puțin probabil

Ministerul ucrainean de Externe a calificat decizia parlamentului rus de a retrage ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare drept un alt pas în șantajul nuclear al Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *