CSI / Rusia

Putin a semnat un decret care facilitează obținerea cetățeniei ruse de către toți ucraienii

Luni, 11 iulie, Vladimir Putin a semnat un decret care facilitează accesul la obţinerea cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, fiind astfel extinsă o măsură care până acum se aplica doar locuitorilor din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, transmit AFP şi Reuters cu referire la Agerpres.

„Cetăţenii Ucrainei (…) dispun de dreptul de a solicita cetăţenia Federaţiei Ruse conform procedurii simplificate”, se arată în decretul prezidenţial semnat de președintele rus.

Documentul a fost publicat pe website-ul guvernului rus.

Până acum, o procedură simplificată pentru obţinerea cetăţeniei ruse s-a aplicat doar locuitorilor din teritoriile separatiste autoproclamate ‘Republica Populară Doneţk’ şi ‘Republica Populară Luhansk’, din estul Ucrainei, precum şi din regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, ocupate de forţele ruse, menţionează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS.

Vă amintim că pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat un război neprovocat şi nejustificat contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Si asa va creste populatia Federatiei Ruse pe hartie. Mai greu cu cei care vor depune cererea la Kiev sau prin vestul Ucrainei ca nu cred ca mai au consulat rusesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *