CSI / RusiaExterne

Putin acuză SUA că „inflamează” Orientul Mijlociu prin trimiterea unui grup de portavioane: „Au de gând să bombardeze Libanul sau ce?”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, miercuri, Statele Unite că inflamează Orientul Mijlociu prin trimiterea unui grup de portavioane în regiune, declarând că sunt necesare „soluţii de compromis” şi și-a exprimat speranţa că va prevala bunul simţ, relatează Digi24.ro.

Președintele rus a numit explozia de violenţă dintre Israel şi palestinieni drept un exemplu viu al eşecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, despre care el spune că nu au ţinut cont de nevoile palestinienilor.

În urma atacului surpriză al militanţilor Hamas asupra Israelului sâmbătă, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat că SUA mută mai aproape de Israel un grup de atac de portavioane, care include USS Gerald R. Ford.

Vorbind la o conferinţă pe tema energiei la Moscova, Putin a declarat că acţiunea Statelor Unite, de asemenea, aspru criticată marţi de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este o greşeală.

„Nu înţeleg de ce SUA mută grupuri de portavioane în Marea Mediterană. Nu prea înţeleg ideea. Au de gând să bombardeze Libanul sau ce? Sau au decis să încerce să sperie pe cineva? Sunt oameni acolo cărora nu le mai este frică de nimic. Nu aceasta este modalitatea de a rezolva problema. Trebuie căutate soluţii de compromis. Desigur, astfel de acţiuni inflamează situaţia”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Asta crede ca el e smecher si restul sunt prosti. Nu mai, “prostalaule”, portavionul este pt cazul in care intervine Iranul. Nu mai e lumea prosta Ivane, cum crezi tu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *