CSI / RusiaIstorie

Putin ar avea 72 de ani, iar mama lui adevărată ar fi trăit în Georgia și l-a născut pe Vladimir în afara căsătoriei / FSB-ul i-a ucis pe cei care au încercat să descopere adevărul

Martorul principal al publicaţiei germane este un cecen, care apare în materialul sub pseudonimul Rustam Daudov. Acum acesta locuieşte în Europa de Vest. Site-ul ziarului pune la dispoziţie şi filmul interviului cu Vera Putina, locuitoare a satului georgian Metechi şi care declara că este mama biologică a preşedintelui rus.



În 2000, în ajunul alegerilor, pe care Putin le-a câştigat cu o majoritate de voturi în primul tur, Daudov spune că urmă să transmită probele jurnalistului rus Artiom Borovik. Cu toate acestea, pe 9 martie a aceluiaşi an, Borovik şi omul de afaceri cecen Zia Bazhaev au murit într-un suspect accident de avion. Aparatul zbura la Tbilisi. Întâlnirea nu a mai avut loc. Conform Zeit, „tatăl jurnalistului Artiom Borovik a acuzat FSB-ul de accident. El crede că fiul sau a fost ucis în legătură cu o anchetă în curs de desfăşurare la momentul respectiv.”

Ulterior, Daudov a sperat că grupul media din Turcia – Ihlas Holding va prelua şi relata pe larg subiectul, „şi apoi, probabil, şi mass-media rusă îi va acorda atenţie” – scrie ziarul.

Cu toate acestea, după publicarea într-unul din ziarele turceşti şi intervenţia Ambasadei Rusiei, filmul a fost anulat. Cauza ar fi „Blue Stream”, conducta care urma să ajute Turcia în rezolvarea problemelor din sectorul energetic.

Mai târziu, Daudov a fost în contact de un jurnalist italian – Antonio Russo. Acesta a sosit în Georgia unde a obţinut filmul despre Vera Putina. În octombrie 2000, în dimineaţa de după întâlnirea cu Daudov, de la care a obţinut înregistrarea video, Antonio Russo a fost găsit mort la 35 km de la Tbilisi. Din camera hotelului au dispărut telefonul său, laptopul şi caseta video.

Crima nu a fost investigată până la sfârşit, doi dintre poliţiştii georgieni care au investigat cazul fiind ucişi şi ei.

Redacţia Zeit a trimis o adresa administraţiei prezidenţiale la Kremlin, cerând un comentariu cu privire la declaraţia Verei Putina. Primele cuvinte ale responsabilului la telefon au fost: „Of, acesta este un subiect dificil”. După care a spus că astfel de informaţii pot fi comentate doar de secretarul de presă personal – Dmitri Peskov.

Când secretarul de presă a fost întrebat despre copilăria preşedintelui şi posibila legătură a statului rus cu moartea lui Bazhaev, Borovik şi Rousso, purtătorul de cuvânt a tăcut câteva zile. Ulterior a transmis oficial că singura informaţie cunoscută despre biografia lui Vladimir Putin este publicată pe site-ul oficial al Kremlinului.

Cu toate acestea, exact la zece zile de la primirea cererii de la jurnaliştii germani despre copilăria lui Putin, o revista rusească publică o coloana semnată de preşedintele rus în care se fac precizări detaliate despre părinţii săi oficiali.

În februarie, jurnaliştii de la Zeit au vizitat-o pe femeia în vârstă de 88 de ani, Vera Putina, din satul Metekhi. Rudele femeii au spus că „oameni din serviciile speciale” i-au interzis să vorbească cu reporterii. De asemenea, rudele ei sunt convinse că în urmă cu câţiva ani, serviciile de securitate ruseşti, sub masca unor ofiţeri de poliţie georgieni şi asistente medicale i-au luat femeii probe de sânge, şi apoi au dispărut din nou. Anterior, cum declara Vera Putina, i-au fost confiscate toate fotografiile şi dovezile că Vladimir Putin este fiul ei.

Singura fotografie reală, care probabil îl arată pe fiul Verei Putina la vârstă de trei ani, se află în posesia lui Rustam Daudov.

Antropologul Andrea Voigt a comparat această imagine cu o fotografie oficială a preşedintelui rus de la vârstă de 14 ani. Concluzia ei: „există indicii că băieţelul în vârstă de 3 ani şi cel de 14 ani nu sunt una şi aceeaşi persoană. Linia sprâncenelor şi formă ochilor sunt diferite. Totuşi, probabilitatea că băieţelul de 3 ani să fie preşedintele rus nu poate fi exclusă total, a spus expertul.

Ce susţine femeia presupusă a fi mama biologică a lui Vladimir Putn? Vera Putina relatează că, în 1999, a văzut la televizor chipul lui Vladimir şi l-a recunoscut drept fiul său. Potrivit ei, „Vova” a locuit în Metekhi până la zece ani, iar apoi a fost trimis la bunicii săi, care trăiau în Rusia, în oraşul Ocer din regiunea Perm.

Acest lucru este confirmat de înregistrările şcolii locale, în conformitate cu care, între 1959-1960, acolo a studiat Vladimir Putin, un etnic „georgian”.

Dezvăluirile Verei Putina aduse de asemenea o dimensiune personală la recentul război dintre Rusia și Georgia, dar și exhumarea amintirilor legate de un alt om puternic al Rusiei și cel mai vestit fiu al Georgiei, Josef Stalin.

Povestea doamnei Putina identifică nuanțe deja cunoscute din trecutul președintelui rus. Potrivit teoriei oficiale, părinții lui Putin aveam deja 40 de ani când liderul de la Kremlin s-a născut, ceea ce ar însemna că de la nașterea celorlalți doi fii, Oleg și Victor, care au murit de mici, au trecut 15 ani.

Conform teoriei jurnalistului Borovik, Vladimir s-ar fi născut în 1940, nu în 1942 cum pretinde propaganda oficială. Cu certitudine că este greu de presupus că în 1942, în plină blocadă a Stalinigradului, ar fi fost probabilă ca un copil să fie conceput și născut.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. VV n-are fatza de georgian sau cecen, are fiziinomia unui avorton nascut de o betivanca slava.
    Nici nu cred ca mai are vreo importanta acum. Saracia si lipsurile resimtite in copilarie si originea sa modesta au constituit motive de frustrare ce se manifesta su in zilele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *