Actualitate

Putin ar avea cancer la glanda tiroidă susține o investigație Proekt. Un specialist l-ar fi vizitat de 35 de ori la Soci

Pe 7 octombrie 2022, Vladimir Putin va împlini 70 de ani. Până la această vârstă, Iosif Stalin suferise deja două accidente vasculare, Leonid Brejnev nu mai putea munci, Iuri Andropov nu a mai apucat această vârstă, iar Boris Elțîn s-a retras din cauza unor probleme grave de sănătate. În schimb, sănătatea lui Vladimir Putin, potrivit purtătorului său de cuvânt, este „excelentă”.

După aparițiile sale televizate, sănătatea liderului actual al Rusiei nu poate fi comparată cu cea a predecesorilor săi: este activ, face drumeții prin natură și pare că nu răcește aproape niciodată.

„Dacă ar fi să credem că acele reportaje s-ar dovedi a fi reale” nu este greu de crezut că Vladimir Putin va putea conduce Rusia până în 2036, fără probleme, scriu jurnaliștii de la Proekt.

Jurnaliștii de la Proekt au remarcat că liderul de la Kremin a avut o serie de dispariții de lungă durată, în noiembrie 2012, martie 2015, august 2017, februarie 2018 și septembrie 2021, când s-a autoizolat în urma unor cazuri de Covid depistate la persoane din anturajul său. În aceste perioade, ședințele s-au desfășurat fără prezența presei.

Disparițiile misterioase ale liderului de la Kremlin

Totodată, de-a lungul timpului, numărul medicilor din staff-ul Kremlinului a crescut considerabil. În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2019, Putin a fost vizitat la Soci de 13 medici, toți specialiști în cadrul Departamentului de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Central din Moscova. Echipa medicală a fost însoțită și de Elena Denisenko, medic specialist în traumatologie, și de asistenta Gulfia Abdulina.

Pe 13 februuarie 2019, președinții Putin și Lukașenko au schiat împreună la Soci. În același timp, la hotelul Polyana 1389 s-au cazat doi paramedici, un neurolog, un medic specializat în dermato-venerologie, un medic ORL și un chirurg.

Câteva nume apar de fiecare dată în compania lui Putin, când președintele rus se retrage în stațiuea montană, sau dispare din atenția publicului. Este vorba de Alexei Shcheglov, Igor Esakov și chirurgul Yevgeny Selivanov, care l-a vizitat pe Putin de 35 de ori în 166 de zile.

Cine este medicul care l-a vizitat pe Putin de 35 de ori

Selivanov este un chirurg specializat în oncologie. Tema tezei sale de doctorat este legată de cancerul tiroidian „Particularitățile diagnosticului și tratamentului chirurgical al pacienților vârstnici și senili cu cancer tiroidian”.

Faptul că Selivanov s-a specializat pe probleme legate de cancerul tiroidian este indicat și de articolul său din 2011 publicat în jurnalul „Surgery” și de faptul că a fost asistent al profesorului Vitali Bashilov, care, printre alte realizări, a avut o „contribuție semnificativă în domeniul chirurgiei tiroidiene”. Selivanov a fost, de asemenea, și coautor al unei lucrări despre tratamentul complicațiilor în pancreatita severă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *