CSI / RusiaInternaționalUcraina

Putin ar fi cedat în secret Chinei teritorii în Siberia de dimensiunea Ucrainei: ”A trădat interesele naționale”

În luna februarie 2022, cu puțin timp înainte de invazia rusă a Ucrainei, dictatorul rus Vladimir Putin a semnat un acord secret cu China, care ar fi prevăzut transferul unor teritorii rusești către vecinul său estic.

Această informație a fost lansată de analistul politic rus Valery Solovey pe pagina sa de YouTube, citând surse.

„S-au făcut promisiuni foarte neplăcute pentru Federația Rusă (față de China – n.red.). Putin în 22 februarie, cu puțin timp înainte de ostilități, a semnat cu China un acord care dăunează colosal intereselor naționale rusești. Vorbim despre o închiriere pe 49 de ani a unui număr de teritorii rusești cu resursele lor naturale: teritorii din Siberiei în Orientul Îndepărtat, în special în Yakutia. Suprafața totală a acestor teritorii este comparabilă cu zona Ucrainei”, a spus Solovey.

El asigură că acordul va intra în vigoare abia în 2025. Documentul ar fi apărut pe site-ul uneia dintre agențiile guvernamentale ruse timp de câteva ore, dar a fost șters foarte repede.

„Mi-au spus clar că vorbim despre extrateritorialitatea administrațiilor chineze, adică nu vor respecta legile ruse acolo”, a clarificat analistul rus.

De asemenea, acesta s-a îndoit că, după expirarea contractului de închiriere, Rusia va putea să recâștige teritoriile transferate. Este de remarcat faptul că, potrivit lui Solovy, Putin nu a primit nimic în schimbul teritoriului.

„Nimic în afară de promisiunea Chinei de a da o mână de ajutor atunci când Rusia luptă împotriva NATO și „imperialismului american”, a spus el.

Potrivit analistului, cele mai înalte eșaloane ale puterii au fost extrem de nemulțumite de acest acord dintre Kremlin și Beijing.

”Acest acord a fost primit cu o atitudine neprietenoasă, inclusiv în rândul forțelor de securitate. Ei cred că Putin a trădat interesele naționale. În cercurile lor spun că este un trădător și a trădat interesele naționale”, a declarat Solovey.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *