CSI / Rusia

Putin atacă din nou Occidentul: În ciuda tuturor sancțiunilor, exporturile agricole s-au ridicat la 41,6 miliarde de dolari

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că Rusia își pune la dispoziție toate tipurile de hrană. Președintele rus a lansat în acest fel un nou atac împotriva Occidentului.

Pentru cereale, potrivit dictatorului rus, această cifră a fost de 185,4%. Vladimir Putin a subliniat că, în ciuda tuturor sancțiunilor, exporturile în agricultură s-au ridicat la 41,6 miliarde de dolari. De asemenea, Rusia va exporta 55-60 de milioane de tone de cereale.

”Aș dori să menționez că, în general, complexul agroindustrial rusesc prezintă o tendință foarte pozitivă. Astfel, la finalul anului trecut, indicele producției agricole se ridica la 110,2%. A fost recoltată o recoltă record de cereale – aproape 158 de milioane de tone”, a spus acesta, în cadrul unei întâlniri privind progresul lucrărilor de primăvară, relatează Kommersant.

Putin anuță cifre „record” pentru întreaga istorie modernă a Rusiei

Putin a adăugat că cifra este un record pentru întreaga istorie modernă a Rusiei. Potrivit președintelui rus, exporturile de cereale în 2023 vor depăși 55 de milioane de tone. ”Ca și până acum, țara noastră este unul dintre principalii furnizori de produse agroindustriale din lume. Și ne-am impus ca un partener de încredere, previzibil”, a spus Putin.

De asemenea, acesta a subliniat că Rusia a obținut autosuficiența în toate tipurile majore de alimente. Pentru cereale, cifra este de 185,4%, pentru carne – 101,6%, pentru pește – 153%, pentru ulei vegetal – 211%, zahăr – 103,2%. Indicatorii pentru legume (89,2%) și lapte (85,7%) nu ating o barieră sută la sută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *