Internațional

Putin avertizează Occidentul: Sancțiunile împotriva Rusiei vor genera consecințe catastrofale pe piața globală a energiei

Astăzi, Vladimir Putin a declarat că dacă Occidentul continuă cu sancțiunile împotriva Rusiei s-ar putea ajunge la creșteri catastrofale ale prețurilor pe piețele energetice, relatează Reuters.

„Da, știm că europenii încearcă să înlocuiască resursele energetice rusești”, a declarat Putin, potrivit Reuters, în cadrul unei întâlniri televizate cu înalți oficiali.

„Cu toate acestea, ne așteptăm ca rezultatul unor astfel de acțiuni să fie o creștere a prețurilor la gaz pe piața spot și o creștere a costului resurselor energetice pentru consumatorii finali”, a continuat Putin.

Președintele Rusiei a reiterat ideea potrivit căreia sancțiunile împotriva Moscovei afectează mai mult țările care le impun decât rușii și economia rusă.

„Toate acestea arată încă o dată că restricțiile impuse prin sancțiuni asupra Rusiei provoacă mult mai multe daune țărilor care le impun. Folosirea în continuare a sancțiunilor poate duce la consecințe și mai grave, fără exagerare, chiar catastrofale pe piața globală a energiei.”

Rusia se confruntă cu un val de sancţiuni paralizante din partea ţărilor occidentale, ca răspuns la războiul ei declanşat pe 24 februarie asupra Ucrainei şi pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Dacă nu i-ar deranja cumplit sancțiunile n-ar grohăi tot timpul despre ele. Tot ce grohăie porcii trebuie interpretat exact în cheia inversă. Cu alte cuvinte sancțiunile ne-au dat cam cu 30 de ani înapoi și rămânem să călcăm apa pentru cel puțin vreo zece, douăzeci de ani timp în care lumea liberă și civilizată va continua progresul tehnologic. Deci noi (rușii) vom fi cam în secolul IXX început de secol XX pe când toți cei care contează vor fi unde trebuie. Aferim!
    Din partea mea n-aveți decât să ajungeți în epoca de piatră și să rămâneți acolo veșnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *